Skip to main content

Duivel Trilogie weer in herdruk (vierde druk)

StoneDuiveltrilogielw

De omnibus van de Duivel Trilogie (1008 pagina’s dik) is weer uitverkocht en tijdelijk niet leverbaar. Momenteel wordt hard gewerkt aan het uitrollen van de vierde druk van mijn eerste trilogie, zodat ik die weer kan signeren tijdens Dutch Comic Con ( 26/27 maart in de jaarbeurs Utrecht). Het is mooi om te zien hoe de belangstelling voor deze trilogie de afgelopen jaren stand heeft gehouden. De lotgevallen van de monnik Marak en zijn gezellen hebben ook in mijn hart nog steeds een warme plaats.  Vele honderden van deze boeken (zowel de losse drie delen als de omnibussen) liggen ook in de bibliotheken in Nederland en België. Dit is wat de bibliotheekrecensenten over de omnibus schreven, inclusief een kritische kanttekening:

In Nederland: “Het lange verhaal blijft, hoewel het plot niet bijzonder of origineel is, tot het laatste moment spannend. Het boek zal niet alleen de lezers van fantasy ontspanning bieden, maar bijvoorbeeld ook de liefhebbers van kleurrijke avonturenromans.”

In België: “Wie de drie verhalen na elkaar leest, merkt hoezeer Stone over het geheel nagedacht heeft. Met elk verhaal duikt hij dieper in het door hem gecreëerde universum en worden bepaalde verbanden zichtbaar. Uiteraard bevat zijn werk niet de complexiteit van bijvoorbeeld een George R. R. Martin, maar Stone staat wel zijn mannetje. De fantasy-elementen grijpen terug naar een klassieke ‘goed versus kwaad’-dynamiek, maar krijgen tezelfdertijd een realistischer kantje doordat de personages niet allemaal zo zwartwit zijn als het cliché wil. Dat Stone desondanks toch niet dieper durft te graven is dan ook een beetje jammer, want daardoor blijft zijn trilogie een vlot lezend en amusant verhaal dat hint naar een meerwaarde die er niet uitkomt. Een gemiste kans misschien, maar Stones eerste doel was ongetwijfeld zijn lezer(s) even een vlucht uit de realiteit te geven, en daar is hij glansrijk in geslaagd.”